Vápník je největší nepřítel všech plně automatických kávovarů
Společnost JURA vyvinula pro prodloužení životnosti plně automatických kávovarů 2-fázové odvápňovací tablety, které vápník šetrně odstraňují a současně nepoškozují automatický kávovar.
Společnost JURA vyvinula pro prodloužení životnosti plně automatických kávovarů 2-fázové odvápňovací tablety, které vápník šetrně odstraňují a současně nepoškozují automatický kávovar.
2-fázové odvápnění
Odvápňovací tablety s optimalizovanou dobou rozpouštění speciálně vyvinuté pro plně automatické kávovary JURA odvápňují čistě, účinně a mimořádně šetrně.
Proces odvápnění se při tom nově člení do dvou fází:
• První fáze: Pečlivě a beze zbytku odstraní veškeré pozůstatky vápníků v plně automatických kávovarech.
• Druhá fáze: Ošetřuje fluidní systém a vytváří dlouhodobou protikorozní ochranu pro rozvody a termoblok.
Dokonalou hygienu a ochranu zaručují pouze originální odvápňovací tablety JURA. Receptury a složení našich tablet jsou přesně optimalizovány pro procesy a materiály v plně automatických kávovarech JURA.
Bez fosfátů
Značka JURA má dlouhodobou tradici ekologické šetrnosti a úsporného hospodaření se zdroji a energiemi. Proto JURA i v případě originálních odvápňovacích tablet využívá výhradně bezfosfátovou recepturu. Optimalizovaná receptura zaručuje hygienu s certifikací TÜV současně se šetrností k životnímu prostředí a perfektní kvalitou připravené kávy.
Nezávislá mezinárodní zkušební organizace TÜV Rheinland udělila společnosti JURA certifikát pro mikrobiologicky nezávadné plně automatické přístroje, vydaný podle nejpřísnějších kritérií. To znamená, že originální přípravky pro péči od společnosti JURA jsou přesně vyladěné pro elektronicky řízené programy, a tak podle certifikátu TÜV garantují hygienu a čistotu každého plně automatického přístroje JURA.
Při ohřívání vody dochází k usazování vodního kamene. Systém zanesený vodním kamenem zpomaluje proces ohřívání, čímž dochází k větší spotřebě energie, ale zároveň může způsobit i poruchu kávovaru. Vodní kámen má také negativní vliv na samotnou kávu. Malé množství uhličitanu vápenatého je pro chuť kávy důležité, ale při větším množství už dodává vodě nepříjemnou pachuť. Kávové aroma se tak nemůže plně rozvinout, což může být částečně způsobeno i kolísající teplotou vody.